15 Ekim 2012 Pazartesi

Brand New Week



Her sabah uyandığımda penceremden gördüğüm balkon-bahçemle haftaya merhaba.
Herkese iyi ve mutlu haftalar. Umarım su gibi akıp geçer ...

Her sabah kalkar kalkmaz penceremden dışarıya önce çiçeklerime sonra gökyüzüne bakıyorum. Bir nevi güne merhaba diyorum.
Günün o yorucu temposuna başlamadan önce biraz terapi, hazırlık oluyor.



Çiçeklerimi görünce içim açılıyor. İnsan bir şeye emek verince daha kıymetli oluyor.
Ben gözüm gibi baktıkça nazar değiyor galiba.

Hain tırtıllar sardı bütün çiçeklerimi. Özellikle fesleğenin tadını çok beğenmişler, epeyi bir semirmişler. Yaklaşık 10 tanesini fesleğenin üzerinde yakaladım ve imha ettim !

Öğlen Kemeraltı' nda tarım ilaçları satan her zaman gittiğim bir dükkandaki beye tırtılın fotoğrafını gösterdiğimde, o da iyi beslendiklerini onayladı.

Ama benim çiçeklerim daha kıymetli, bulduğumu katlediyorum. Maalesef bu belanın başıma sarılmasından ben de sorumluyum. Serçeler kedi tırnaklarıma dadandı diye bir sürü rüzgar gülü koyup onları kaçırdıktan sonra tırtıllar geldi. Hemen bütün kuş kaçırıcı alet edevatı saksılardan kaldırdım. Biraz da ilaçladım tabii. Çok ilaç kullanmamaya çalışıyorum, çünkü sonbaharın şu son günlerinde arılar çiçeklerimin müdavimi oldular. Kalan haşaratın icabına da kuşlar bakar diye ümit ediyorum.
Bu durum doğanın kendi kendine her sorunu çözdüğünün ispatıdır. Biz müdahale etmezsek, o her şeyi hallediyor. Aslında benim gibi belgeselkolik (her türlü belgesel itinayla izlenir ve bilgiler arkadaşlarla paylaşılır) bir insanın bunu bilmemesi çok ayıp oldu, vallahi çok utandım. Ne diyim, bazen insanın aklı duruyor herhalde ...

Gelgelelim bugün arkadaşlarımın lezzet testi yaptığı makarnanın tarifine ;

Çiğdem Usulü Patlıcanlı Makarna
Malzemeler
1 paket makarna
1 patlıcan
2 domates
1 sivri biber
3 diş sarımsak
5-6 siyah zeytin
Taze fesleğen
Maydanoz
Kuru kekik
Kuru biberiye
Pul biber
Şeker
Limon suyu
Tuz-karabiber

Önce patlıcanı dilimleyip acı suyu çıkması için tuzlu suya koyun. Bu arada küçük bir tencerede makarna için su kaynatın. Ben bu tarifimde Barrilla' nın "Emiliane Tagliolini All'uovo" cinsi makarnası kullandım. Tel şehriye inceliğinde spagetti makarnaya benziyor. Yaklaşık 2 dakika içerisinde pişiyor, dikkat! Makarnanızı süzdükten sonra (sudan geçirmeden ve biraz sulu bırakarak) üzerinde zeytinyağı gezdirip, kenara koyun. Patlıcanları beklerken, 2 domatesi rendeleyin. Sivri biber ve sarımsağı doğrayın. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp, irice doğrayın. Patlıcaları sudan çıkarınca sıkın ve bir kağıt havlu ile fazla suyunu alın. Küp küp doğrayıp kızgın zeytinyağına atın (az yağ kullanmaya özen gösterin), varsa acısına almak için üzerine biraz toz şeker serpin. Patlıcanların olmasına yakın sivri biberi ekleyin, bunları da biraz çevirip sarımsağı ekleyin. Sarımsağın kokusu çıkınca rendelenmiş domatesleri ilave edin. Kuru kekik ve biberiyeyi, az toz şekeri, limon suyunu, pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edin, kaynamaya bırakın. Domateslerin iyice suyu uçmaya başladığında zeytinleri de katın. Domateslerin suyu tam uçunca, fesleğen ve maydanozu da ekleyin, karıştırıp makarnaya katın. Bir güzel alt üst edin ki tüm lezzetler makarnaya geçsin.

Şarap severler de tavsiye; ben bu yemeğin yanında Kayra' dan "Leona - Cabernet Sauvignon" içtim, çok da yakıştı.

Afiyet olsun ...

Not : Barilla' nın sitesinin linki aşağıda. İtalyanca ama olsun, paketlerin üzerinde de İtalyanca yazıyor :)

http://it.barilla.com/aggregator/prodotto_barilla/9







1 yorum:

  1. Kaymakcığım annenle sitene yazmak için oturduk fakat annemizin her zamanki durumu üzerinde örnek:odanızı çok beğendim yavrucuğum nekadar güzel olmuş fakat sanki tozu iyi alınmamış…… gibi , sitenin sürekli ve hep bukadar güzel olmasını dileriz…. DEPREŞİK ve KIPRAŞIK.

    YanıtlaSil