13 Ekim 2012 Cumartesi

Garip


Garip' in fotoğrafı ile herkese merhaba. Garip annemin bir süredir baktığı ve beslediği kumrulardan biri. Yaklaşık 3-4 ay önce bir gün yemek yemeğe geldiğinde göğsünde delik olduğunu fark etmemizden sonra adı Garip oldu keratanın. Biraz internette araştırdıktan sonra öğrendik ki, kumrular uçarken sivri cisimlere çarpıp sık sık yaralanırlarmış. Baktık ki yemek yerken verdiğimiz bulgurlar göğsünden teker teker düşüyor, annemde bulguru haşlayıp vermeye başladı. Birde sularına (hem yemek hem su veriyoruz çocuklara) azıcık efervesan antibiyotik kattık. Zamanla iyileşmeye, göğsündeki tüyler yeniden çıkmaya başladı Garip' in.

Yeni yemek tariflerimin arkadaşlarım tarafından merakla beklendiğini bildiğim için şimdi birazcık "Mâncare".
Bugün cumartesi olduğu için sabah biraz kahvaltı keyfi yaptım. Değişik ve karışık omletlerde ustayımdır. Evde ne malzeme varsa yumurtayla karışınca muhakkak muhteşem şeyler çıkıyor.

Bu seferki uyduruk yemeğimin adı domatesli omlet olsun !!!




Çiğdem Usulü Domatesli Omlet
Malzemeler
2 yumurta
1-2 sivri yeşil biber
1 yeşil soğan (ince)
4 çeri domates
Peynir
Taze kekik
Taze fesleğen
Maydanoz
Pul biber
Tuz - karabiber

Zeytinyağını tavada ısıtın. Yumurtaları önce tuz ve karabiberle iyice çırpın. Yeşil soğanın beyaz kısmını ve sivri biberi ince ince doğrayın. Biberi, soğan, kekik ve  pul biberi yumurtaya ekleyip karıştırın. Çeri domatesleri dörde bölün. Ben her seferinde haliyeti ruhiyeme göre farklı peynir kullanırım. Bu sefer örgü peynir ve kolot peyniri  ince rendelenmiş olarak, Urfa peynirini ince dilimler halinde ekledim. Ne kadar değişik çeşit peynir kullanırsanız, omletiniz o kadar farklı lezzetler içerir. En son domates, fesleğen ve maydanozu da ekleyin. Az ısıtılımış tavaya tüm malzemeyi koyun ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Böylece omlet daha gevrek oluyor. Tavanın kenarlarından yavaşça ortaya doğru ittirerek pişirin. Bir yüzü olunca diğer tarafını çevirip pişirin. En son yine ters yüz edin, biraz tavada bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder