27 Ekim 2012 Cumartesi

Tatile Devam


Bu "Bayram" herkese olduğu gibi bana da "Tatil" oldu. Geçtiğimiz cumadan boşalan İzmir, hala tenha. Herkes İzmir' i terke ederken pelikanlarımız kışı geçirmek için ziyaretimize geldiler.
Aslında şehrin bu boş halini daha çok seviyorum. İzmir bile bazen bana fazla kalabalık geliyor.

Annem bugün en son yaşadığımız "Gerçek Bayramı" hatırlayınca, o bayramların çoooook uzakta kaldığını anladım.
Samsun' da babaannemlerde geçirmiştik o bayramı, hayal meyal hatırlıyorum. Mahalledeki tüm çocuklar el öpmek, şeker ve harçlık almak için babaanneme gelmişti. Sonrada hep beraber pikniğe gitmiştik.
Şimdi kapıya gelen çocukları bile tanımıyoruz. Apartmandakilerle zaten doğru dürüst bayramlaşılmıyor, çünkü bir çoğumuz birbirimizi tanımıyoruz !
Şehirlerde, apartmanlarda herkes birbirine yabancılaşıyor. Bayramlara tatil, bayramlaşmaya da eziyet gözüyle bakılıyor. Belki de biraz haklıyız. İşten güçten ve insanlardan sıkılıyoruz. Kaçıp gitmek, herkesten ve herşeyden uzaklaşmak için bahane oluyor bugünler.

Bense kendimi yine değişik yemekler yapmaya adadım ...

Çiğdem Usulü Fasulye Çorbası
Malzemeler
300 gr kuru/barbunya fasulye
4 havuç
1 patates
4-5 diş sarımsak
5-6 domates
Tel şehriye
Acı biber sosu
Limon suyu
Un
Tuz-karabiber-pul biber


Akşamdan ıslanan fasulyeyi haşlayın, suyu değiştirip bir kenarda bekletin. Zeytinyağında küçük küpler halinde doğradığınız havuçları kavurun. Havuçlar biraz yumuşayınca küp küp doğranmış patatesleri koyun. Patateslerde biraz pişince ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Sarımsağın kokusu çıkınca acı biber sosunu ve bir kaşık unu koyup kavurun. Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin. Üzerine biraz limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip bir süre domatesleri pişirin. En son suyuyla birlikte haşlanmış fasulyeyi de koyup pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca arzu ettiğiniz kadar şehriyeyi ekleyin. Patates ve havuçlar olana kadar pişirin. Servis etmeden önce ince kıyılmış maydanoz ve kaşar peyniri ilave edin.
Afiyet olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder