27 Mayıs 2013 Pazartesi

Emeğin Karşılığı


Sonunda akşam sefalarım da açtı. Artık akşamları işten dönünce beni karşılayan güzel çiçeklerim var. Gerçi bütün çiçeklerim güzel ama ben işten döndüğümde hepsi solmuş oluyor ...

İnsan her türlü emeğinin karşılığını almayı seviyor. Bu küçük bir tohumdan bir bitki, bir çiçek yetiştirmek de olabilir, günlerce uğraştığınız bir işte başarılı olmak da.
Çünkü emek sarf ettiğiniz şey kıymetli olur, ona daha çok değer verirsiniz, o sizin eserinizdir.




Bu da 2. emeğimin karşılığı. 2 hafta önce hazırlamış olduğum aromalı zeytinyağımı bugün tattım. Bence görüntüsü kadar tadı da güzel olmuştu. Yarın ilk iş içindeki taze otları çıkaracağım, sonra içinde bozulabilirlermiş (okuduğum yerlerde öyle yazıyordu, ayrıca kekik hafiften form değiştirmeye başlamış bile).

Aromalı zeytinyağıma eşlik eden salatanın da tarifi şöyle ;

Çiğdem Usulü Pazar Sabahı Salatası
3 adet salkım domates
1 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
4-5 sap taze soğanın yeşil kısmı
1 diş sarımsak
Ceviz
Maydanoz
Kekik
Toz tatlı kırmızı biber

Salatanın sırrı bir diş sarımsakta yatıyor. Diğer tüm malzemeleri isteğinize göre doğrayın, ama sarımsağı çok ince ve ufak doğramalısınız, salatanın içinde ağzınıza gelmemeli. Tabi bir de iyi kalite zeytinyağı kullanmadan salata salata olmaz.



Ve nihayet uyduruk yemeklerime bir yenisini ekledim ...


Çiğdem Usulü İstiridye Mantarlı Makarna
1 kutu/paket istiridye mantarı
1 kırmızı biber
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 adet çeri domates
Maydanoz
Kekik
Biberiye
Toz tatlı kırmızı biber
Tuz-karabiber

Önce ay ay doğranmış soğanı zeytinyağında öldürün. Soğanlar olmaya yakın kırmızı biberi ekleyin. İnce doğranmış sarımsakları da kokusu çıkana kadar pişirip, kabaca doğranmış mantarları ve tüm baharatı ekleyin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. En son dörde böldüğünüz çeri domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip 1-2 dakika daha ocakta tutun.
Sosunuz artık her türlü makarnaya eşlik etmeye hazır, afiyet olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder